Jeg elsker myke ting (det er jo ikke alltid de harde pakkene er mest spennende!) Jeg har foressten hilst på en ny myk bekjentskap i helgen, nemlig min søsters kattunger. Hils på Sober og Nutella garn 001 Sober har turkise øyne, og bare se på de artige følehorna til Nutella. Når jeg kom hjem til vår egen katt, ble hun som en kjempe i forhold til disse små knøtta (13 uker) De er selvfølgelig søsken......det var kun disse 2 igjen, og min søster klarte ikke å velge. Det hadde ikke jeg heller gjort. Så da var saken grei: ja takk, jeg tar begge to!

Men så var det ikke kattunger det skulle handle om, det var GARN!

Ut på tur, aldri sur, med litt garn på lur!

Jeg dro jo til SOMMERFUGLEN i København. En alldeles herlig garnbutikk. Jeg får visst aldri tatt bilder av fasaden, for det står alltid biler parkert utenfor, og både døra og vinduene er under gateplan. Ikke fikk jeg tatt bilder inne heller, for snuppa maste om å gå etter 5 minutter, og da hadde jeg såvidt kommet meg innenfor og bladd i strikkeoppskriftsbøker.

Da var det bare å reagere lynkjappt og gå til handling, før hennes tålmodighet tok slutt. Fangsten min ble dette garn 003 DUO Silke/Merino fra Design Club. Fargen er ganske Bringebærrød, og skal bli til en tunika-kjole jeg har oppskrift på fra før. Jeg ønsket egentlig å finne en modell jeg kunne strikke, og SÅ kjøpe det riktige garnet til.........men som sagt, måtte jeg kjappe meg i en viss fart! Da vi stod og ventet på vår tur ved disken, fikk jeg rotet i en kurv med små strikke-kit. Da bestemte jeg meg for denne du ser på bildet her : etpar pulsvarmere fra RUSTIK Disse hadde jeg faktisk planlagt å kjøpe, for jeg "kjenner" Marianne litt fra før, og tar du turen innom hennes side, kan du også kjøpe et kit eller 2.

Da Marianne hadde kommet hjem, sa hun vi måtte ta turen til Joruns-garn på Amager. Og det gjorde vi. Der var vi sikkert en time, og tenk at jeg glemte å ta bilder der også!! Snuppa fikk jeg "lurt" for hun fant en modell hun ville jeg skulle strikke til henne, og da var hun så opptatt av å finne de riktige fargene til den, så jeg fikk "gasset" meg med garn sålenge.

Jorun hadde garn fra DROPS arnstudio og Islandsk garn, som jeg kan få tak i her hjemme, så jeg så etter "unikt" garn som ikke finnes her. Og faktisk, UTEN oppskrift igjen altså, kjøpte jeg dette garn 002Sikle, sikle....tørk av tastaturet, jenter. Er ikke dette herlig garn, så vet ikke jeg!!!!! LUCCA Fino (BC garn) har jeg siklet på leeeeenge. Og det er bare helt nydelig å ta på. Hva jeg skal bruke det til? Hm...kanskje dette også må bli til en tunika-kjole? Kan jo ha to like men i hver sin farge, ikke sant?

Og det grønne? MANOS Silk blend står det på dem, og er et håndfarget garn fra URUGUAY, som inneholder 30% silke og 70% Merino extrafine wool, kettle dyed. Jeg ser for meg en lekker topp med fletter øverst. Så nå skal jeg på leting etter oppskrift. Du må gjerne tipse meg om du vet om noe som passer (22-24m på pinne 4 = 10 cm)

(Fargene er mye finere enn på bildet. Det lilla er mer rødt og det grønne er mer mettet og ikke så blasst som vist her.) Så må jeg bare legge til at Jorunn gav en kjempegod service mens vi var der, og hun prøvde å snakke Norsk til meg

Da Marianne og Mathias kom hjem, hadde Marianne med en gave til meg. Vet du, hun tenker mer på andre enn seg selv, hun. Og hun vet hva jeg liker også garn 004To hesper med orange garn og et hespe med et håndfarget garn i flere farger som kan matches til de andre. Prikken over ièn var 2 nåler med ravstener, som jeg kan pynte opp plagg og sjal med. Jeg vet ennå ikke hva jeg skal strikke av dette, men det blir nok IKKE sjal, tror jeg. Har jo 2 orange sjal fra før...... garn 005Og så fikk vi dette som betyr "Vennskap" Det er en kollage på sten, laget av Vivi Haacke. Denne vil alltid minne meg om vennskapet vårt, Marianne.

P1010104