Nå er tid for å ta frem koseplaggene i ull igjen. Skillet mellom sommer og høst viskes snart ut, og det blir tid for tente stearinlys, varm te og håndarbeide eller en god bok, igjen. Jeg tenner lys på morgenkvisten, til kaffen
ponsjo 004
PONSJO
Da jeg var på Joruns-garn i Frederiksberg (takk Gitte, som fikk rettet det opp. jeg hadde skrevet Amager, det var feil) kjøpte jeg garn til en ponsjo. Nevnte jo det at Snuppa fant en ponsjo hun likte, og valgte ut farger selv
ponsjo 008
Et flerfarget garn ble valgt, og det jeg ikke tenkte på var at fargene måtte stemme sammen, siden det skulle strikkes med dobbelt garn. Med litt nøsting i ny og ne, stemte det ganske bra, og med pinne nr 10, ja da går det unna!!!

Eller.....det gikk jo unna, men det var noe som ikke riktig stemte synes jeg. Ser du stripene foran, som går i en vifte? Vel, de så ikke slik ut, og med fellinger og maskeantall, gikk det ikke opp. Da jeg hadde strikket hele ferdig (gjorde selfølgelig det, trodde vel at det ville rette seg etterhvert, ha ha!!!) var det bare å rekke alt opp igjen, og begynne forfra, da etter mitt eget system og maskeantall........som selvfølgelig heller ikke stemte.(var jeg for ivrig tro?) 

Så var det å starte om igjen, og da hadde jeg sittet med kalkulator og opptegnelser på papir, og mine egne måter å felle på, og jammen så gikk det helt fint!!!!!
ponsjo 001Og heldigvis ble snuppa strålende fornøyd!!
Garnet heter INCAWOOL fra Hjertegarn, og det er deilig og mykt. OG, ponsjoen skal være så kort, hvis du lurer på det.......

EPLEKAKE
En typisk Høstkake er selvfølgelig eplekake, og for dem med egne epler kan det jo bli en fest!!!
Jeg bakte Eplekake i helgen, og har en superenkel oppskrift, jeg vil dele med meg

100 g margarin
2 dl sukker
1 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 1/2 dl melk

4-5 epler - kanel - melis eller sukker

200 grader i 55 min eller til kaken er ferdig stekt, nederste rille

Margarin og sukker mixes hvitt (Alt blandes sammen i en kjøkkenmaskin) Tilsett egget og vekselsvis det tørre og melken, til du får en glatt røre.
Hell røren i en kakeform (ca 24 cm i d)

Eplene skrelles, og deles enten i båter eller i ringer. Legg dem på et fat eller i en pose og bland sammen sukker og kanel, og strø over eplebitene. Rist på posen hvis du bruker det.

Stikk eplene tett i tett , og godt ned i røra, og strø masse kanel og sukker på toppen.

ponsjo 007
Kaken serveres helst lunken med is eller vaniljekrem til.